Сезонність відпочинку
Оптимальний час відпочинку з травня по жовтень. Температура води в середньому 25 градусів, а найжаркішими місяцями вважаються липень і серпень. Але спека тут переноситься добре завдяки морським бризам. У Хорватії є і гірськолижний сезон, починається з грудня і триває до кінця лютого. Стабільний сніговий покрив гарантує штучна система засніження.Візовий режим
Діє безвізовий режим з 11 червня 2017 року. Ви зможете перебувати в країнах ЄС протягом 90 днів протягом 6 місяців. Документи: закордонний паспорт (обов'язково біометричний, якщо звичайний, необхідно заздалегідь відкривати візу в посольстві, термін дії не менше 3 місяці після дати виїзду); зворотний квиток; документи, що підтверджують платіжоспроможність (довідка з банку про стан рахунку, дорожні чеки); страховка (покриття ризиків на суму 30000 євро).
Етикет і особливості країни
У Хорватії заборонено куріння в громадських місцях. Ця країна дуже спокійна, тому тут можна не турбуватися про збереження речей і безпеки. Чоловіки тут дуже люблять представниць прекрасної статі, тому дівчатам не радимо розгулювати одним.Національна кухня
Дуже поширене блюдо «Вісковачке бегавіце» - м'ясо молодого ягняти в поєднанні з кислим ягнячим молоком. Смачна яловичина, тушкована в домашньому вини під назвою «Піштіцад». Скуштуйте смачних устриць, лангустів, навагу і зубатку. З екзотичних страв чорний ріжот - страва з рису з додаванням чорнила каракатиці і морепродуктів.
Цікаві місця до відвідування
Найвідомішим парком в Хорватії є Національний парк Крка. Екскурсія проходить навколо річки і семи водоспадів. Одним із загадкових і романтичних міст Хорватії є місто Ровінь. Акваторія містечка мальовнича і налічує 22 острівця. Рушайте на екскурсію в красиве місто Дубровник, який називають перлиною Адріатики. Знамениті Плітвіцькі озера занесені до списку світових пам'яток ЮНЕСКО.Що привезти
Краватки для чоловіків - їх фасони своєю різноманітністю просто заворожують. Сир, який витримується в оливковій олії під назвою «паскісир», а до нього вино. Шоколад з хорватським перцем чилі, а також джем з сухого інжиру. Лавандовий мед і лавандова олія.