Сезонність відпочинку
Найкращим часом для відпочинку вважається травень-червень. На острові стоїть прекрасна погода, але ще немає великого потоку туристів, а ціни залишаються помірними. З липня по жовтень сухий сезон триває, але ціни помітно збільшуються. З грудня по березень починається сезон тропічних злив. Дощі йдуть по 2-3 години, але іноді можуть бути і затяжні зливи. Вологість повітря 95%.Візовий режим
Віза оформляється після прибуття в країну. Термін перебування до 30 днів. Необхідні документи: закордонний паспорт (чинний на момент виїзду з країни); авіаквитки; ваучер; страховка.
Етикет і особливості країни
Вітатися, розплачуватися, їсти, щось брати або давати потрібно тільки правою рукою. Ліва рука вважається нечистою. Засмагати і купатися «топлес» тут заборонено. Радимо уважно стежити за своїми речами, тому як на Балі досить багато кишенькових злодіїв.Національна кухня
Основою індонезійської кухні є рис. Його обсмажують з овочами (насі горенг), готують на пару (насі кампур), подають прісним під різноманітними соусами. Цікаве блюдо на Балі це молочне порося на вертелі (баби гулінг), замаринований в спеціях. Спробуйте шашлички з лемонграсу (сате ліліт), з перших страв скуштуйте Суп баксо. Це фрикадельки (з будь-якого виду м'яса, риби або морепродуктів), плаваючі в бульйоні. З солодких страв смажені банани (горенган). З фруктів: драгон фрут, мангустін, манго, папайя, лонган, маракуйя.
Цікаві місця до відвідування
Зелене серце Балі - рисові тераси Жати Луві. Пориньте у води святого джерела Тирта Емпул, якому вже понад 1000 років. Поруч з джерелами знаходяться скельні печери Гунунг Кави. На діючий вулкан Батур варто здійснити похід, щоб зустріти світанок на вершині. Після сходження на вершину радимо Вам викупатися в гарячих джерелах. Здійсніть екскурсію на озеро Батур, яке вважається святим на Балі. За переказами там мешкає озерна богиня Деві Дану, керуюча водним балансом на острові.Що привезти
Натуральну косметику. Кавові і мигдальні скраби Balitaza і Nadis Herbal. Кокосова олія. Екзотичні фрукти купуйте їх злегка незрілими. Лікер Балі Мун, місцевий самогон Арак, рисове вино. Чорний рис, а також ягоди Годжі.